Geef je huis kleur, in iedere ruimte met binnenplanten.

Je huis net dat beetje extra laten uitstralen. Om een statement te maken met je interieur kun je ervoor kiezen om planten in huis te nemen. Planten zorgen voor zoveel meer dan alleen zuurstof. De planten zorgen namelijk voor een positieve sfeer in huis en nemen al je zintuigen op proef.

Binnenplanten

Iedere plantensoort heeft een basis nodig om te kunnen leven. Deze basis bestaat uit zuivere lucht, daglicht en water. De ene plant houdt iets meer van daglicht dan de ander.  Wij van Florabiz begrijpen dat je niet op iedere plek in huis evenveel zonlicht hebt. We zijn allemaal een tikkeltje eigenwijs en willen graag ons gehele huis vullen met fleurige planten die ons positiviteit brengen.

Florabiz komt speciaal voor jou met tips over plantensoorten die niet gaan zeuren bij wat minder daglicht,  en dus wel geschikt zijn voor dat donkere plekje in de hoek of in de hal.

Hoe donkerder het blad, hoe beter

Hoe donkerder het blad van een plant, hoe minder basis behoefte deze plant nodig heeft om te overleven in huis. De plantsoort met een donker blad heeft minder voedingsstoffen nodig dan een plantsoort met een licht kleur blad. Wil jij je huis decoreren met een plantsoort, maar ben je bang dat jullie niet lang samen zullen wonen? Geen paniek. Florabiz heeft de juiste kennis van plantsoorten om ook in ruimtes zonder direct licht je huis te laten stralen. Dit zijn de toppers van dit moment.

  • Zamioculcas – De vetplant
    Met de structuur van leer en de uitstraling van veren. Kunnen we deze Zamioculcas ook wel Herculus noemen. Een echte held onder de plantsoorten. Deze plant bewaart overtollige waterreserves in zijn stelen. Deze plant is zo sterk dat zelfs droge lucht hem geen pijntjes geeft.
  • Polyscias – Met de vorm van een hart
    Deze plant heeft zijn hart op de juiste plek wanneer hij in de schaduw staat. Het enige waar zijn hartje sneller van gaat kloppen is als je hem af en toe verpot en plantenvoeding geeft. En wat water zou af en toe fijn zijn.
  • Sanseveria – De vrouwentong
    Ja, vrouwen en kletsen. Er lijkt soms geen einde aan te komen. Van al dat vertellen worden de tong spieren goed getraind op een dag. Deze sanseveria wordt ook wel de vrouwentong genoemd. De kernmerken van deze plant zijn de stevige, puntige bladeren die rechtstreeks uit de aarde komen. Van al dat vertellen zien vrouwen af en toe wat over het hoofd, maar deze plant kan er prima tegen als er een keertje geen water wordt gegeven.

Voor iedere ruimte bestaat die juiste plant

Je huis is opgedeeld in verschillende ruimtes, met ieder een identieke sfeer. Leef jij in een open woonkamer met veel daglicht, dan kun je er voor kiezen om voor grote planten te kiezen om echt sfeer te geven aan je woonkamer. Is je woonkamer ruimte wat compacter, dan kun je ervoor kiezen om je vensterbank bij het raam te decoreren met verschillende plantsoorten. Maar let op, niet iedere plant houdt van direct licht en helemaal niet van een verwarming onder zich.

Terug naar Een groen kado