Planten op je werkplek

Planten zijn dé ideale stress reliever. We worden vrolijk van planten om ons heen. Dus waarom kies je niet voor planten op je werkplek? Het maakt niet uit hoe je werkplek eruit ziet. Of je nu op kantoor zit, door het ziekenhuis rent als verpleegkundige of uren doorbrengt in het klaslokaal als leraar. Iedere werkplek wordt een stuk minder stressvol met planten om je heen. Het zorgt niet alleen voor een aantrekkelijker relaxter beeld, al het groen om je heen zorgt ook voor een hogere productiviteit. Deze combinatie zorgt voor een win-win situatie voor werkgever als werknemer. Benieuwd naar de voordelen van planten op je werkvloer? Florabiz vertelt het jou!

Verminderd stress-gevoelens

Planten creëren een natuurlijke en relaxte sfeer. Je voelt je een stuk relaxter en comfortabeler met planten om je heen. Door de extra zuurstof die vrij komt bij het hebben van planten op de werkvloer hebben je hersenen meer én zuivere zuurstof. Dit betekent dat het uitvoeren van complexe taken een stuk sneller en gemakkelijker gaat met planten om je heen. Adem eens diep in met planten om je heen. Heerlijk hé, die zuivere zuurstof. Het werkt rustgevend en kan je productiviteit verhogen met maar liefst 20 procent.

Verbeterde luchtkwaliteit door planten

Zuurstof is dus van belang om productief te kunnen functioneren. Planten zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit op een comfortabel niveau blijft. Ook zorgen planten ervoor dat de lucht om je heen fris en zuiver blijft. Dat is ideaal op de warme dagen die gepaard gaan met hard werker: geen geurtjes meer van je hardwerkende collega's.

Lawaai dempend

Het bos is de ultieme plek om tot rust te komen. Lekker rustig en vol met zuivere zuurstof. Bebossing werkt lawaai dempend. Dit wordt ook gebruikt lang een drukke snelweg, omwonende ervaren vaak last van de passerende auto's. Wanneer er bebossing wordt toegevoegd langs te weg zal dit voor een stuk minder lawaai zorgen. Dit concept kan ook worden toegepast om de werkvloer. Met een paar planten in je kantoor je al snel een aantal decibel uit de lucht halen.

Minder ziekteverzuim

Uit onderzoek is gebleken dat door de combinatie van alle bovenstaande punten medewerkers zich minder vaak ziek melden. Werknemers voelen zich fitter door het extra zuurstof én een stuk comfortabeler door de gezellige sfeer die de planten met zich meebrengen.

Planten kunnen zich dus een waardig medewerker tonen op de werkvloer. Zijn er bij jou al planten op de werkvloer?

Terug naar De heilzame kracht van planten