Van stress naar zen door planten

We leven tegenwoordig in een rush. Alles moet snel, direct en vooral van hoogwaardige kwaliteit zijn. Deze leefgewoonte die we onszelf en de maatschappij verplichten zorgt voor een hogere stressgevoeligheid.

We proberen wel een momentje voor onszelf te pakken door te gaan eten bij dat ene favoriete restaurant, Netflix te kijken of een glaasje alcohol te nuttigen. Je thuis zou als een plek moeten voelen waar je geen gevoel van nervositeit, angst of verdriet moet ervaren.

Op zoek naar ontspanning maar lukt het niet?

Heb jij toch last van stress? En zorgen deze klachten er dusdanig voor dat je je zelfs tijdens je ontspanningsmomenten niet meer kan focussen op je geluksmomenten? Dan heeft Florabiz de perfecte oplossing voor jou.

Van deze vier groene organismen is wetenschappelijk wezen dat ze je stress level omlaag brengen.
Het is wetenschappelijk bewezen dat de genoemde vier plantensoorten hieronder je stress level omlaag brengen? Zin in een leven zonder stress? Begin maar snel met lezen.

 • Munt
  Dat glaasje alcohol nuttigen werkt op zijn tijd om te kunnen ontspannen. Maar die Mojito kunnen we niet de hele dag door drinken. Toch kunnen we dat ene element wat Mojito smaak geeft uit de cocktail halen. Namelijk munt. Munt zorgt ervoor dat je frustratiegehalte aanzienlijk daalt. Komt het door de herkenning die je lichaam linkt aan de smaak van de Mojito? Of toch de munthee? Probeer het voor jezelf.
 • Jasmijn
  Dat ene knappe, leuke en lieve meisje Jasmijn wat je afgelopen weekend hebt leren kennen, maar helaas nooit meer gaat zien. Hè, wat vervelend. Gelukkig bestaat er een plantsoort genaamd Jasmijn, die je helemaal tot rust kan brengen. Jasmijn ziet er niet alleen prachtig uit maar ruikt daarbij ook nog eens lekker. Give it a try. De plant. Die kost minder inspanning dan Jasmijn van afgelopen weekend.
 • Aloë Vera
  Zit je eindelijk in een warm land je verdiende vakantie te vieren, kom je helemaal tot rust. Wanneer het tijd is voor een verkoelde douche kom je erachter dat je iets te veel genoten hebt van de felle zon uurtjes. Auw, auw, auw. Je grijpt naar de tube aloë vera, die je brandende pijn verlicht. Uit recente studie is gebleken dat aloë vera niet alleen je huid hydrateert maar ook de lucht om zich heen zuivert en 's nachts zuurstof afgeeft. Dit zijn dè elementen om stress te bestrijden.
 • Basilicum
  Het geluksgevoel na het bezoeken van je favoriete Italiaan vasthouden? Dat kan met een basilicum plant. Nee, de plant zorgt er niet direct voor dat er een bord spaghetti met tomaat en basilicum op tafel staat. Maar hij kan wel je beste vriend worden als je frustratiegehalte hoog oploopt. Hij kan namelijk ervoor zorgen dat er op de rem wordt gedrukt als de activiteiten van honderden genen die voor stress zorgen iets te hard door je lichaam gieren.

 

Terug naar De heilzame kracht van planten