Die sfeermakende kamerplant nu ook in je slaapkamer?

Wie zien het tegenwoordig steeds meer. Woonbladen staan vol met inspiratie beelden van woonkamers gedecoreerd met verschillende plantsoorten. De planten zorgen niet alleen voor een natuurlijke, vrije sfeer, maar ook voor frisse lucht en een prettige leefomgeving.

Tijdens het inrichten van je slaapkamer denk je waarschijnlijk als eerste aan een bed, nachtkastje en flink wat kussens op het bed als decoratie. Er bestaat zelfs van vroeger uit een fabeltje: “Planten op de slaapkamer trekt de zuurstof uit je slaapkamer.” Alsof je bedpartner dit niet doet? Toch heb je deze geliefde persoon graag in je bed tijdens het slapen.

Maar kunnen planten wel op de slaapkamer?

Planten hebben juiste verzorging nodig om vrolijk te blijven en waar ze erg vrolijk van worden is daglicht. Tijdens het slapen wil jij het juist zo donker mogelijk hebben om zo veel mogelijk nachtrust te krijgen zodat je weer vol energie aan je dag kunt beginnen. Die leuke plant zorgt voor een fijne sfeer in je slaapkamer, maar door de verschillen in jullie behoefte lopen jullie tegen een meningsverschilletje op.

Florabiz heeft de oplossing

Florabiz komt met vijf plantensoorten die niet gaan zeuren als ze wat minder daglicht of water krijgen. Ben jij klaar om je slaapkamer met planten te decoreren? Komt ie.

 • Zaagcactus
  Direct zonlicht? Nee hoor, hier hou ik helemaal niet van. Ik ben op mijn vrolijkst als ik op een lichte plek ben en pas water krijg als mijn grond droog aanvoelt.
 • Aloë Vera
  Ja hoor, daar ben ik weer. Waar ben ik eigenlijk niet goed voor? Ik zeur niet snel en heb weinig verzorging nodig. Geef me af en toe wat water en zet me bij het raam en je hoort me niet.
 • Gardenia
  Drukke baan? De kids die maar troep blijven maken? Ben jij opzoek naar rust en ontspanning? Zet mij in je slaapkamer. Ik heb wel iets meer aandacht nodig dan de genoemde plantensoorten hierboven. Voor wat hoort wat, zullen we maar zeggen.
 • Bamboe
  Twaalf uur hangen in een vliegtuig om een bezoekje te maken aan een exotisch land? Echt niet nodig als je mij aanschaft. Ik zorg niet alleen voor een exotische tint in je slaapkamer. Maar zorg overdag voor frisse lucht in je slaapkamer en daar komt nog eens bij dat ik je ontspannen laat voelen in de nacht. Met mij kun je exotisch, all inclusive ontspannen, want om mij hoef je je niet dik te maken. Klein beetje water en af en toe wat zonlicht. Discovers my smile.
 • Lavendel
  Deze keer sta ik niet op het etiket van je massageolie. Maar gewoon levensecht op je slaapkamer. Al breng ik wel dezelfde effecten met mij mee. Ik geef geuren vrij die je hartslag verlagen en je stresshormoon tot een gewenst niveau brengen. Plaats mij in het hoekje van je raam, zo heb ik genoeg zonlicht en warmte.
Terug naar De heilzame kracht van planten