Basisbehoefte van jouw planten

Iedereen is zich bewust van de basisbehoefte van een plant. Een goede basis om in te groeien is namelijk de juiste potgrond, daglicht en voldoende water. Maar in hoeverre kun jij je kennis over de verzorging van je planten verbeteren om langer te genieten van je planten? Ontdek het nu zelf met dit artikel van Florabliz.

Zon beschadigd de plant

Een plant kan niet zonder daglicht, maar te direct zonlicht kan er voor zorgen dat de plant net als een menselijk lichaam beschadiging oploopt: brandwonden. Let dus altijd goed op dat de plant wel daglicht krijgt, maar niet te direct wordt blootgesteld aan het zonlicht. Hoe lichter het blad van je plant, hoe meer zonlicht hij nodig heeft om in leven te blijven.

Hou de potgrond vochtig

Je planten hebben water nodig. Teveel water kan schade doen aan de plant. Geef de plant pas water wanneer de grond droog aanvoelt. Bij de meeste planten is èèn keer water geven al voldoende. Let op! In de zomermaanden heeft je plant meer water nodig dan in de wintermaanden.

Voedingstoffen

Je plant geniet van daglicht, vers water en verse potgrond. Om te kunnen bloeien en groeien zijn deze basisbehoefte niet genoeg. In de verse potgrond zitten voedingsstoffen voor de eerste twee maanden. Hierna heeft je plant extra aandacht nodig, dit in de vorm van meststoffen. Wees gerust! Er bestaan al meststoffen in de vorm van tabletjes die je kunt toedienen aan de potgrond. Doe dit in de voorjaarsmaanden en je hebt er de rest van het jaar geen omkijken meer naar.

Geef ruimte

Een plant is een levend organisme. Dit betekent dat hij groeit. De een meer dan de ander maar er komt een tijd dat je plant zich opgesloten voelt in zijn leefomgeving: de pot. Jonge kleine planten hebben meer aandacht nodig dan volwassen grote planten. Deze dienen dan ook minstens ieder voorjaar verpot te worden naar een grotere maat pot. De volwassen plant heeft voldoende aan een verpotting eens in de twee of drie jaar.

Nou, met deze tips van Florabiz moet het ook jou lukken om meer plezier te halen uit je planten. Good luck!