Adem zuurstof in, adem koolstofdioxide uit

Haal eens diep adam. Adem in, adem uit. Lekker hè, die zuurstof! Tijdens het uitademen stoten wij mensen koolstofdioxide uit, jakkie toch? Laat dit nu precies andersom werken bij planten. Planten ademen koolstofdioxide in en stoten zuurstof uit. Wat een topteam zouden jullie samen zijn. Met planten in huis voorzie jij jezelf met extra zuurstof, dat kan nooit verkeerd zijn.

Focus brengt je tot sneller resultaat

Het is bewezen dat een groene omgeving jou helpt om je beter te concentreren. Uit onderzoeken blijkt dat het hebben van planten in je directe omgeving, je productiviteit verhoogd met maar liefst 20 procent. Planten zorgen voor extra zuurstof, laat dit nu net hetgeen zijn waardoor je hersenen beter gaan functioneren.

Isolatie

Allemaal leuk en aardig die goed geïsoleerde huizen tegenwoordig. Maar hoe komt er nog frisse lucht naar binnen? Vooral in de winter, je wilt natuurlijk niet even je raam open zetten wanneer het sneeuwt. Tegenwoordig zijn de huizen steeds meer gevuld met vervuilde lucht en schadelijke stoffen doordat de lucht niet weg kan. De wortels en bladeren van de planten kunnen jouw huis voorzien van extra zuurstof én de schadelijke stoffen als het ware op eten. Ideaal!

Het ziet er dus niet alleen gezellig uit, al die planten in de kamers van je huis. Het doet wel degelijk goed om groen in huis te hebben. Ben jij al onderweg, op weg naar planten? Veel extra zuurstof gewenst!